onsdag den 2. oktober 2013

Privatkoncert på hjemmelavet guitar


En mandag aften efter aftensmaden, fik vi pludselig besøg af Poul fra Kamuzinda kirke. Han holder meget af at synge og spille, og havde lige lyst til at komme forbi og give et par numre.

Poul har som mange andre afrikanere, haft en hård og svær barndom. Helt fra fødslen af, havde hans mor allerede mistet håbet op, at han ville overleve. Hans mor har født 12 børn, men kun 4 af dem lever - pga. Malaria! Da Poul blev født, troede hans mor derfor heller ikke, at han ville overleve. Den håbløse situation afspejlede sig i hans oprindelige navn: Mutusa, hvilket betyder "Born for nothing" (født uden formål)! Dette navn bar han rundt på helt ind til hans var 15 år. I Uganda går de en del op i, hvad deres navne betyder. Så i denne kultur, har det været et frygteligt navn at bære rundt på! Stakkels lille barn. Da han var 15, kom han til Kamuzinda, hvor han mødte en Mzungu ved navn Poul. Han havde startet en skole, og hjalp Mutusa med at få en sponsor, så han også kunne komme i skole. Da han var 15 startede han derfor i hvad der svarer til børnehaveklassen. Her kom Mutusa også af med sit meget negative og håbløse navn, og fik i stedet navnet Poul, hvilket han i dag er utrolig glad for!

Helt fra han var lille, har han haft en kærlighed til musik, og underviser nu på en musikskole. Da han var barn, så han på andre folk der spillede på guitar, og lærte herved sig selv hvordan man spiller. Han lærte altså blot ved hjælp af øjnene. Han havde ingen penge til instrumenter, og besluttede sig derfor for selv at lave en guitar. Den første havde kun en enkelt streng, men den kunne spille! Han har udviklet sit talent mere og mere, og det seneste resultat er en fuldendt guitar, som han mestrer til fingerspidserne!
Poul med sin hjemmelavede guitar 
Han komponerer selv sine sange, og denne mandag aften fik vi en lille privatkoncert i vores lejlighed. Det var utrolig fascinerende hvad han kunne. Men mindst lige så fascinerende var det, at det hele foregik på en hjemmelavet guitar! Ret vildt!
Privatkoncert i lejligheden
Efter mindst en halv times koncert, med masser af klapsalver, måtte Poul desværre afsted, da han havde 45 min. gåtur inden han var hjemme. Tænk at han gik så langt, bare fordi han havde lyst til at spille lidt for os! (:

Selv om månen utrolig nok er den samme i Danmark og i Uganda,
så er det som om den er lidt kønnere her omme på den anden side (:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar