fredag den 11. oktober 2013

Gensyn med de skønneste børn

Onsdag var lig med udflugtsdag. Vi mødtes med Ruth og Gavin fra UCC onsdag morgen, og kørte afsted for at besøge nogle børn, der tidligere har været på babyhjemmet. Mine 4 farm-venner glædede sig til at komme ud og besøge nogle børn og familier. Men for mig var glæden og spændingen ekstra stor! Disse børn var nemlig på babyhjemmet, da jeg var hernede i foråret, men er nu kommet tilbage til deres familier. Nogle få af børnene på babyhjemmet har stadig en af deres forældre. Men af forskellige grunde, har de ikke haft midler (psykisk og/eller økonomisk) til at tage sig af deres børn. Men bliver situationen bedre for disse forældre, så gør babyhjemmet hvad de kan, for at få børnene tilbage til deres familier. For selv om babyhjemmet er et fantastisk sted at være for børnene, så er familien stort set altid det bedste!

Først gik turen ud for at besøge søde James og Josephine. Begge deres forældre flygtede af økonomiske grunde, og lod deres 4 små børn klare sig selv. De forladte børn blev fundet, og de 2 mindste (James og Josephine) kom på babyhjemmet. Efter 1 måned kom faderen tilbage. Efter lang tid, har faderen nu fået genoprettet sin tilværelse, og han har nu recourser til at tage sig af sine børn igen. Derfor sagde James og Josephine farvel til mammaerne på babyhjemmet, og tog hjem til deres far.
Søde og smukke Josephine
Herlige James
Ruth havde sponsorgaver med til børnene og deres familier, samt lidt mad til det næste stykke tid. Dette blev modtaget med sot taknemmelighed! Desuden fik James og Josephine et stykke legetøj og en slikkepind, hvilket også faldt i meget god jord!
Gensynsglæde med Josephine!
Det var simpelthen så skønt at mærke at de kunne genkende mig!
Savner virkelig James fantastiske smil og evige glæde!
Familiefoto
Yderst til venstre ses James og Josephines far,
herefter Gavin, og forrest de 5 søde små børn
Herefter gik turen ud for at besøge Kyambadde og Jeramiah.  Det var et hårdt syn der mødte mig: 2 må forladte drenge, uden så meget som håb om et smil.

UCC hjalp faderen med at bygge et hus.
Før boede de under pinde og stof!
Kyambadde
Han plejede at storsmile.
Nu var der ikke andet end et tomt blik, da han åbnede døren til hans hus.
Ruth deler sponsorgaver ud til de 2 børn
Vi så ingen mad i huset! Så denne sæk var tiltrængt!
Børnenes far var i marken for at arbejde. Han tog afsted om morgenen, og kom først hjem ved 4 tiden om eftermiddagen. 2 drenge under 10 år - alene hjemme. Og i går var situationen den samme. Ingen tegn på mad. De fortalte dog at deres far kom hjem med et måltid om aftenen. Ingen tegn på leg med andre børn. Ingen tegn på hygge.
Gavin snakker med de 2 børn om hvordan de har det
Efter lidt tid fandt drengene tilliden frem, og endelig fik de et lille smil på læben!
Endlig fik vi et smil frem !
Sødeste Kyambadde og Jeramiah

Det var utrolig hårdt at sige farvel til disse to drenge. Deres livssituation er en kæmpe kontrakt til babyhjemmet! Håber sådan at kunne se dem igen!
High-five ! (:
 Dagen sluttede af med at besøge Sam, der er kommet på kostskole. Han kom løbende mod Ruth med ordene "Mamma Rutth Mamma Ruth!!" Kæmpe knus! Så sødt at se! Ruth spurgte ham om han kunne genkende mig der stod bag ved, og han vendte sig om og råbte "Heidi" og gav et kæmpe knus med det skønneste smil! Kan man blive andet end varm om hjertet?!


Sødeste Sam
Ruth, sam og jeg får os en lille snak (:
Skolen havde en kæmpe og helt dansk legeplads
.. og man kan da ikke besøge sådan en legeplads i Afrika,
uden lige at pøve rutchebanen.. til stor begejstring for børnene(;

Gruppebillede på legepladsen (:
 Det var virkelig utrolig hårdt at se de vilkår, som mange af børnene lever under! En kæmpe kontrast til hvad de har været vant til på babyhjemmet! Men det var også virkelig skønt at se, hvordan James og Josephine elskede at være tilbage ved deres far! Kyambaddes situation var dog meget anderledes. havde lyst til at tage ham i hånden og tage ham med mig! Er spændt på hvad der kommer til at ske fremover.
Med denne oplevelse i bagagen, har man bare endnu mere lyst til at give børnene på babyhjemmet alt den kærlighed, omsorg og glæde jeg kan! De fortjener det virkelig!


1 kommentar:

 1. Kære Heidi
  Jeg har lige siddet og læst hvad du har skrevet om gensynet med børnene.
  Det er helt fantastisk. Jeg kan godt forstå at du elsker dem - de er da meget søde...Jeg håber at du har det rigtig godt med dine fire nye venner, og at du nyder at være i Afrikas perle igen.
  Jeg er ude ved Jytte i Thisted. Jens Jacob skriver for mig. Her er det mørkt, diset og regnvejr...
  Tænk at du allerede har været der i to måneder.... du er snart hjemme igen i gamle Danmark.
  Vi ønsker dig alt godt og mange flere gode oplevelser med børnene og Afrika...

  Kærlig hilsen
  Moster Gerda, Jytte og resten af familien...

  SvarSlet