onsdag den 4. december 2013

Festlig graduationparty og sørgelig afsked med Cornerstone


Pludselig er skoleåret gået, og skoleafslutningen stod for døren. Her i Uganda følger skoleåret nemlig kalenderåret. Mange skoler indeholder både en nursery section og en primary section. Nursery section indeholder babyclass og topclass (sammenlignes med børnehave og børnehaveklasse), mens primary section går fra P1 til P7 (sammenlignes med 1-7 klasse). Det betyder, at Topclass var færdig med deres nurserysection, og klar til at komme videre til primary, og at der derfor skulle afholdes graduationsparty for Topclass. En rigtig festdag! Samtidig havde Sarah og jeg dog også sidste dag på Cornerstone, hvilket betød, at det var en dag med meget blandede følelser for os.

Festen startede efter planen kl. 8, men da vi ankom, var der ikke ét eneste øje at se. Skolen var helt forladt, og der var ikke tegn på noget liv.. Hmm.. Mon der var sket en misforståelse..? Det var virkelig underligt.. Vi havde dog set en af lærerne på vej til skolen, så han måtte da i det mindste komme på et tidspunkt. Så vi ventede og ventede, mens det blev mere og mere overskyet.. Omkring 10 elever dukkede op, og vi  hyggede og legede i skolegården med sjippetov og svingtov, selvfølgelig i bare tæer på sandjorden, indtil det pludselig begyndte at styrtregne.. Hmm.. ja så er man sikker på, at der i hvert fald ikke kommer flere lige foreløbelig, for stort set alle hernede kommer jo gående. Så vi ventede pænt, og hyggede os sammen med eleverne. Hele tiden med den bagtanke, at det måske var sidste gang vi så dem, og at dagen derfor skulle nydes fuldt ud!
Hygger med mine P2 elever. Skoleåret er slut,
og de kunne nu glade tage deres ure med hjem (:
Kl. 11 – ja efter 3 timers ventetid – dukkede 2 lærere op. Yes, så kommer der måske endelig til at ske noget(: Flere og flere kom til, og det lignede mere og mere, at det faktisk var meningen der skulle være fest. Kl. 12 kom vi ENDELIG ENDELIG ENDELIG i gang(: Topclass var selvfølgelig midtpunktet, og dagen startede med, at de sammen med mange af de andre elever, skulle marchere syngende ned gennem Kitiiti by, og hyldes. De så super søde ud, med deres hatte og kapper. Meget amerikansk inspireret. Tænk at de bruger penge på sådan noget her i Afrika. Desværre var det heller ikke alle der havde råd til det. Virkelig synd for de små børn der måtte stille op uden. Vi holdt bagtrop, og gik syngende og marchere afsted. Super hyggeligt!
Smukke topclass klar til at marchere 
De smarte drenge spillede tromme under marchen
"We are marching in the light of God" sang vi hele vejen gennem byen
Da vi kom tilbage til skolen, havde forældrene fundet deres pladser, og det var det tid til sang og dans fra eleverne. Og selvfølgelig skulle de 2 mzunguer jo også lige hives med op(;

Topclass sang, og forældre kom med små mønter til dem når de snag solo
Forældre og elever ser spændt på under det hjemmebyggede telt
Eleverne fra topclass skulle selvfølgelig også have deres diplomer, hvilket skolen synes vi skulle være med til at dele ud. Så sødt af dem! De skønne små elever blev kaldt op én for én, fik deres diplom, og skulle så fotograferes sammen med en af deres forældre, og én af os. Sikke sødt!

Denne søde lille dreng havde ingen forældre til
 at blive fotograferet sammen med.
Årh.. stakkels lille ven!
Cornerstone havde bestilt en fotograf til at komme og tage billeder at alle kandidaterne.
- og ja, sikke et fint baggrundsbillede de skulle fotograferes foran (; 
Sarah og jeg havde lovet Topclass kage til deres fest. Det endte dog med, at vi gik helt kageamok, og valgte at bage banankage til hele skolen – dvs. 300 mennesker! Tirsdag aften stod derfor i bagerens tegn, og efter at have most ca. 90 bananer, og haft ovnen tændt fra. 18:00 – 02:00 (da den kun kan bage enten for oven eller for neden.. en smule upraktisk..), havde vi kreeret 10 bradepander med banankage! Mums (; Børnene blev virkelig glade, og kagen faldt i god jord hos både elever, forældre og lærere (:
Topclass skærer stolt kagen for
Små fremstrakte hænder.
Alle ville gerne have en bid af kagen
 En virkelig herlig dag! Men hvor var det bare forfærdeligt trist at skulle sige farvel til alle de fantastiske børn. Det var som om de ikke rigtig var klar over, at det for mange af dem var sidste gang vi så hinanden. Åhh hvor kommer jeg dog bare til at savne dem vanvittigt meget! Får helt tårer i øjnene.. Er evigt taknemmelig for den fantastiske tid jeg har haft sammen med dem, og især for min P2 klasse og vores P3 klasse. De er simpelthen helt igennem for herlige! At undervise dem har selvfølgelig ind i mellem givet nogle udfordringer. Men det hele er altid gået op i en højere enhed. Selv om man forsøger at give noget af sig selv, så har de her elever og børn simpelthen givet mig Så meget! Er dem så evigt taknemmelig!

Afskedsgave fra de fantastiske elever! 
Er de ikke bare fantastiske?
Savner dem allerede! <3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar